Hrișca este un aliment foarte hrănitor, este aromată și nu conține gluten.
Hrisca contine vitamine (B1, B2, B3, B5, E), aminoacizi, acizi graşi, steroli, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, nichel, molibden, fosfor, bor, seleniu).
Hrișca este un produs cu o valoare nutritivă foarte mare. Este bogată în proteine și glucide, conține o cantitate mică de lipide. În hrișcă se găsesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciul, fierul, vitaminele din grupa B. Ca aliment, datorită aportului energetic deosebit, este superior cerealelor clasice.
Semințele de hrișcă au un gust foarte bun, ușor dulceag și se pot consuma crude, fierte sau prăjite, simple sau în amestec cu alte alimente (lapte cald, iaurt, cereale). Hrișca se poate adauga la salate, supe, ciorbe sau tocănițe, pentru a le da aroma și un gust mai bun.
Hrișca conține mai mult calciu decat grâul și este bogată în lisina, un aminoacid pe care organismul uman nu-l produce. Cei care sunt alergici la grâu pot beneficia de această alternativă.
A se păstra la loc uscat, răcăros și ventilat.