Cum împachetăm produsele pentru transport fără să folosim deloc plastic?

Cum împachetăm produsele pentru livrare?

Atunci când pregătim pachetele pentru a fi livrate, împachetăm produsele fără a folosi deloc ambalaje de plastic, ci doar carton și hârtie – și acestea în cantitățile cele mai mici posibile.

Cum sunt protejate produsele fragile în timpul transportului?

Atunci când este cazul, pentru protejarea produselor fragile folosim doar hârtie reciclată sau carton tocat, 100% compostabil (de cele mai multe ori refolosim materialele cu care au fost protejate produsele primite de la diverși furnizori).

Din ce material sunt realizate etichetele de transport?

Ne printăm singuri etichetele de transport, pe hârtie reciclată și le lipim direct pe pachet, folosind bandă adezivă din hârtie – tot reciclată :). Astfel, pe lângă faptul că folosim doar hârtie reciclată și nu „nouă”, reușim și să evitam plicurile de plastic transparent pe care multe companii de curierat le folosesc pentru a lipi AWB-ul de pachet. 

Cum sunt sigilate pachetele?

Pentru sigilarea pachetelor folosim doar bandă adezivă din hârtie reciclată, fără întărituri, care are un adeziv fără solvenți și substanțe toxice, fiind complet compostabilă. De asemenea, această bandă o primim fără a fi ambalată în plastic, ci doar cu o simplă etichetă de hârtie.

Cum sunt ambalate produsele pe care le primim de la furnizorii noștri?

O cerință pe care o avem pentru furnizorii cu care colaborăm este de a nu folosi plastic pentru ambalarea produselor pe care le trimit către noi. Astfel, nu primim și nu vom primi niciodată pachete care conțin pungi de plastic, folii cu bule, fulgi din polistiren sau alte tipuri de plastic. Singurele materiale cu care sunt protejate produsele pe care le primim de la furnizori sunt hârtia reciclată, cartonul sau cartonul tocat (pe care le folosim, la rândul nostru, pentru pregătirea pachetelor către clienți).

Dacă am optat pentru ridicarea produselor de la sediu, cum vor fi acestea ambalate?

Nu vor fi ambalate în nimic :). Exceptând, acolo unde este cazul, ambalajul propriu al fiecărui produs (în cazul în care acesta vine cu o anumită etichetă), noi nu mai adăugăm alte ambalaje, cum ar fi cutii sau alte pungi de hârtie. Produsele tale vor fi puse deoparte și folosim doar o micuță etichetă din hârtie pentru identificare. Doar în cazul în care nu ai în ce să le transporți, îți vom oferi o pungută din hârtie reciclată.

Pe durata situației cauzate de virusul COVID-19, produsele care vor fi livrate în Cluj-Napoca vor fi ambalate într-o punguță din hârtie reciclată.

Fără plastic!