Misiunea Terrawell: a face ca un stil de viață fară plastic, prietenos cu natura, să fie ușor de implementat de către oricine

SERVUS! EU SUNT RALUCA

Am început acest proiect din dorința de a aduce cât mai aproape de cei ce doresc să aibă un stil de viață prietenos cu natura, produse fără plastic, sustenabile, cu un impact minim asupra mediului.

Dintotdeauna am iubit natura și am căutat tot timpul să fiu aproape de ea. În natură mă regăsesc și totul pare să aibă un alt sens. Însă recent am început să realizez ce impact negativ aveam chiar eu asupra ei, prin alegerile pe care le făceam zi de zi: prin punga în care îmi puneam legumele la magazin, prin capsulele de cafea consumate dimineața, ba chiar prin sticla de șampon pe care o aruncam după ce foloseam conținutul.

Am început să conștientizez efectele negative ale poluării cu plastic și cu cât mă documentam mai mult asupra ei, cu atât eram mai șocată de gravitatea acestei situații aparent fără soluție.

La început nu conștientizam că eu fac alegerea să poluez. Credeam că „așa funcționăm toți, asta găsim la magazin și produse ambalate în plastic am folosit de mici. Nu am de ales, nu?” Ei bine, am înțeles că poluarea e de fapt o alegere când am început să caut alternative cu care să înlocuiesc produsele din plastic. Pe măsură ce căutam, eram tot mai uimită de multitudinea de soluții care există! Așa ca m-am gândit să dau ”sfoară-n țară” și să fac cunoscute aceste soluții, astfel încât să ne fie cât mai ușor să alegem conform principiilor noastre.

După cum a spus Jane Goodall: „Acțiunile tale fac diferența și tu trebuie să decizi ce fel de diferență vrei să faci.” Iar acum e timpul să alegem ce fel de diferență vrem să facem.