Aceste boluri din nucă de cocos sunt realizate manual de către artizani din Bali, Indonezia. Fiecare bol este unic, având o formă, mărime și culoare diferite de celelalte – iar asta contribuie la ceea ce le face speciale.
Mai mult decât atât, aceste boluri contribuie la reducerea deșeurilor, fiind realizate din coji ale nucilor de cocos rămase din producția de ulei de cocos (coji care în alte condiții ar fi ajuns deșeuri nevalorificate). Acestea sunt alese manual de către artizanii locali din Bali, care le șlefuiesc manual și le tratează cu ulei de cocos pentru a le crește durata de viață.
Bolurile, deși sunt unice, au un diametru între 12 și 15 cm și o înălțime între 5 și 6 cm. De asemenea, partea de jos le este ușor aplatizată, pentru a le da stabilitate.
Sunt naturale, se descompun în mod natural în natură, însă vor putea fi folosite timp de ani buni înainte de a se degrada. Sunt șlefuite, astfel încât nu au așchii și sunt plăcute la atingere. Nu afectează gustul sau mirosul mâncării.
Recomandări de utilizare și întreținere:
- Se recomandă a se spăla înainte de prima utilizare și după fiecare utilizare ulterioară.
- O dată la câteva luni, este recomandat să fie date cu puțin ulei de cocos, pentru a le menține rezistența.
- Deși spălarea la mașină nu le afectează foarte tare, este recomandat să spălați manual bolurile.
- După spălare, lăsați bolurile să se usuce natural.